I love blogger

Sunday, March 14, 2010

port dickson

Today aku nak cerita tentang tempat kelahiran aku.Yer aku tahu port dickson ni pekan koboi, sebab aku selalu dengar kawan kawan aku cakap camtu.yelar tempat takde entertaiment.tapi tetap jadi kegemaran orang ramai untuk datang melancong kat sini.even panas terik, tapi ramai jugak yer mat dengan minah salleh melepak.

(port dickson light house)
atau dalam bahasa mesia nye, rumah hantu port dickson, eh tak tak. rumah api, tapi mmg ada hantu pun.haha, setelah 21 tahun aku hidup di port dickson, ini adalah salah satu tempat yang belum lagi aku berkesempatan ke sana. orang kata sana port baik.haha.entah la,I kan anak mom.mana lah leh jalan sesuka hati tanpa body guard.tapi kalau you all datang melawat PD.sila sila lah ke light house!



gambar ihsan dari Makan Malaya
then anda semua, jangan lupa singgah di cendol depan pizza hut kat PD, memang best oh!!kalah cendol kat tepi jalan nak pergi UKM kat bangi tu.(padahal masa study kat bangi suka lepak sini)..yang penting, PD pon ada sate kajang dengan bangi kopitiam, tak payah aku nak pergi jauh jauh kalau rindu kat bangi. ahhaha

banyak lagi tempat menarik aku nak cerota, tapi tak de picture pulak nak di jadi kan bukti.so, apa lagi, meh la datang melawat ke tempat aku. ceh ceh.ceh. saya rela menjadi tourist guide kamu tau.

okeh,okeh.aku tahu tempat aku tak lah menarik macam tempat kau.so, apa kata kau orang bagi cadangan yang best untuk vacation kat tempat korang, yang aku tahu penang dengan melaka mmg best la. best sebab apa, tu jangan tanya okey. haha.

5 comments:

enjelinajolipit said...

gua nak pi pantai pd sampai kesudah tak sampai2 lagi. takde jodoh dengan pd gamaknya...

liyanaKim said...

u dtg r sni, pd best tau

Anak Bongsu Cik Shukor && Cik Noni said...

cendol depan pizza tu mmg terbaik weh.

Mya said...

weh, asal ko ckp pasal nasik ayam goreng ngn lai chee kang kt blakang bomba..??
fav tu..
haha..

kulop ludin said...

peh...
leh fokus percutian ke PD nie...
huhu!!