I love blogger

Saturday, March 27, 2010

saya tak pat pegi konvo dia, tapi ada sesuatu sangat menarik.


agak agak mana akim saya! happy graduation day.


tet tet ! handphone I berjoget joget berbunyi , tanda ada msg masuk.

kan best kalau kamu ada di sini.

peh, menusuk ke kalbu. memang pedih la aku baca msg ni, sebab hari ni akim konvo, dan aku tak boleh ke sana atas sebab sebab tertentu, niat nak pergi kerja pun aku batal kan.sebab mood nak kerja terus hilang serta merta, ala lagi pon kerja part time je kan.

satu hari tunggu msg akim. dia tak hantar satu msg pon, dengan anggapan mungkin dia sangat buzy kat sana, rupanya bila petang dia balik, kata batery handphone low. okey alasan di terima.

petang dia asyik called je. dalam hati aku memang beharap dia akan datang jenguk aku kat sini, semntara dia cuti kerja ni.tapi macam macam alasan yang dia beri, tak de kenderaan lah, parents nak guna kereta lah, itu dan ini lah. huh, sabar je lah.abah pulak asik tanya, jadi ke dia datang sebab kitorang nak pergi KL. aku just jawap, ntah lah abah. diorang suruh aku kemas umah, sebab takot kang dia datang, rumah pulak tunggang sana sini, sebab nak hilangkan rasa boring, aku pun kemas lah umah. aku text dia, : bu nape instint b kuat yeh, mengatakan yang awak nak datang sini. lepas aku anta msg tu, mak su btau ada orang datang umah. kat depan, dia cakap akim datang. aku just jawap, ah korang TIPU!!
sekali tu dia, huh dia kat depan mata aku! see, kan dah kata instint aku kuat! haha. padan muka sesat. tu lah nak uat suprize sangat, nasib jumpa umah I. yela, 4 da 2nd time datang wlaupun dah couple setahun lebih.


okeh si kecik pon dah pandai memilih nak dia mandi kan. padan lah dengan muka u!


len kali datang sini, bawalah sehelai sepinggang lagi, dan padan muka bila kena dera mandi kan budak. haha. dan satu lagi perkara kelakar, bila kitorang solat jemaah, dia baca doa tergagap masa part last, bila habis solat mama kata " relax lah, jangan gugup sangat". haha. I mampu gelak dan sengih jer macam kerang busuk.

lepas tu kami sekeluarga pegi KL! one happy family at home! dan pemandu kapal pesawat kami pada malam itu ialah abah saya! alolo cian abah penat yer! tu lah yana nak drive kenderaan yang dua kali pandang macam naza ria. haha.

tengkiuw bu, sebab belanja I. untuk memudahkan perjalanan, sebab I malas nak bawak kasot pergi siar siar kat indon next 2 week. yang pink tetap menjadi feberet!



okeh lastly picture ihlas dari kami, sebab I nak tunjuk kat liyana zhafran, I ada baju sama dengan dia, haha.


bu , I tak suka suprize macam ini. tapi I memang suka suprize bila u depan mata I. lagi syok kalau masa next week, my bufday. haha. tak nak mintak pape hadiah, tapi sendiri mau ingat lah, jumpa lagi nanti yeah.
mula mula sedih sebab tak dapat teman kamu konvo, tapi berubah kepada hari yang sangat mengembirakan. yes! i am very very happy, cuz last nite I wish u were here, and u make it as a reality. haish, macamana lah 2 minggu I kat sana nanti. take care dear.

7 comments:

Liyana al-Zafran said...

alolo. omelnya entry!
oiuah. baju sama.. kita mcm geng bus sekolah la.. nama pn da sama dah ni.. :)

liyanaKim said...

kita gang la. haha. gang star!. tapi kamu kuit lagi kalau pakai baju tu. hehe

enjelinajolipit said...

surprise kalo die tak kasitau die nak buat surprise, tak ape. jgn dok gebang nak buat surprise. memang bikin hati x sabar dan rungsing pikir ape jenis surprise.


err...lu paham ke?

liyanaKim said...

er ; paham paham! cik jelina.
tak suka orang kata gebang nak buat suprisez. padahal tak de menda pon

Anak Bongsu Cik Shukor && Cik Noni said...

congrat bu :) hee!

NALZALUZ said...

supriz2....hahaha...
instict ko mmg tol la...

liyanaKim said...

haha, biasa la gua kan pakai bomoh lan