I love blogger

Wednesday, March 10, 2010

abah sayang saya. yer saya tahu.

"abah yana nak mintak kerja jauh jauh bley tak abah?"

abah diam,ta jawap pape pon.heish, orang kata diam ni tanda nye setujukan.
dah ler abah diam, then petang tu abah ajak pergi jalan jalan. aku pun ikot lah gi jalan jalan, teman abah pergi pee dee.Masa kat ATM tu, ada lah iklan job vacancy satu hotel ni.pastu siap ada vacancy as HR Assistant lagi.Pandang abah dan cakap pasal job tu, abah terus bawak gi Hotel tu,phew ta nak jauh pulak kan dengan rumah.

yana :abah nape jauh sangat dari bandar?
abah :tak lah jauh sangat kalau nak bandingkan along mintak kerja kat KL kan?

diam je yang mampu buat aku.perjalanan pulang ke rumah sunyi je.sampai je kat umah satu hari aku pikir, lagi pun nak call office pon dah habis waktu kerja, ur tunggu esok je lah kan.

esok pulak, breakfeast, makan tengahari, abah cakap lagi. tak payah la kerja jauh jauh, yana sorang je kan anak abah yang perempuan. duduk je lah kat rumah ni, pakai keta abah ulang alik pergi kerja pon tak pe.sementara nak pergi Indon ni tak payah la kerja, duduk je rumah( haa, yang ini aku suka!hehehe)

heish kompius aku.dan sekarang mood aku lebih kepada nak sambung study, tak nak ah kerja,tunggu jela panggilan mana mana.sementara tu kerja je lah part time lepas pertengahan bulan april ni.
then apehal ekh, semenjak habis study ni, aku tak reti nak make my own decision.haish ke mana hilang nye hape yang aku study dalam decision making ni. hauahauah.

SAYANG mama & abah saya!

p/s gemok aku rindu ah nak lepak MCd bangi.

4 comments:

Mya said...

abah x kasi ko keje Kl ke..?
xpela weh..
Dgr je ckp parent ko..
keje dkt2 x pyh nak pikir rumah..

liyanaKim said...

tu ah acong pon cakap camtu .

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

ha'ah..x yah la nak dok kl nih...nati x leh tido bwh ketiak abah!

liyanaKim said...

aish ayat ,makan dalam la mama adam. hehe