I love blogger

Thursday, February 11, 2010

tips untuk pelajar malas macam aku.



>




1. di kelilingi oleh orang yang positive.

yer ini satu perkara yang amat aku akui, di kelilingi oelh orang yang positif memang salah satu faktor untuk menjadi orang yang rajin.yana dulu duduk satu aras ngan budak course and budak kelas. peh rajin gila. bukan aku nak bangga diri, sebenarnya aku ni memang kuat jeles dan penakot, tak bley ah bukak pintu tengok budak bilik depan study gila2. memang aku pon akan tutop pintu dan mula bukak buku. ceh, jangan tiru perangai aku yang kuat gila vavi jeles tengok orang study ok. tapi ni satu perkara yang positif bagi aku, tengok prang lain berjaya, kita kena jeles, bukan dengki ok! jeles sahaja sudey, dan terus meningkat kan prestasi.

2. bunyi bunyian.
yana dulu memang suka dengar muzik sambil buat latihan, tapi untuk subject math aje ok lah kowt, kalau subject menghafal. emmang haram la nak dengar muzik. dengar orang bising, aku pon gem dok.


so korang ada tips untuk ditambah , kongsi lah ngan aku. sharing is sexy kan???

5 comments:

Anak Bongsu Cik Shukor && Cik Noni said...

make sure time study tu de gula gula tok di kunyah ,tkde la terasa mengantok sangat . hmm

en fizz said...

tips yang ketiga..

-faktor budak bilik yg rajin buat notes, budak bilik yg dapat dekan serta budak bilik yg kuat melawak (ela) maka ini juga pendorong semangat kaw-kaw yg boleh kasi lagik rajin seterusnya sem ni dah boleh dapat DL...chaiyokk..

imHepPie said...

haha gamba num 3 tu superb haha

L.Lawlett said...

memang bagus dengar lagu untuk study
tapi jangan la dengar lagu system of a down kalau nak study ye

gud luck . =)

Mya said...

haha.. x bley bla, yg pic baju pink tu..

haha..