I love blogger

Wednesday, March 24, 2010

selamat ulangtahun polis yang ke 203




selamat memperingati hari polis yang ke 203.!
semangat aku pagi pagi buta dikejot kan oleh mak su.semata mata nak bawa adik I yang kecik sekali, baru 3 tahun dah semnagat nak nengok mama dia berkawad. huhh. sangat panas, macamana dorang boley kawad kan. kecian mama I,dah tua tua pun kena kawad lagi. nsaib tengok polis polis baru, mata terus jadi segar. haha. sangat gatal lah kan.

haish, tengok dorang ni, sebaya I. tapi muda muda dah jadi polis, bila masuk dewan polis after kawad kehormatan, terus semangat nak jadi polis ni berkobar kobar. tapi kalau pergi interview agak agak lepas ke? heh. tapi nak jadi pegawai sekarang mesti ada degree, lau tak buat rugi je. duduk kat atas sikit baru smart kan? baju ada paku paku. haha. ceh gila berlagak, nak pangkat tinggi je. tu lah, tak mahu blaja hidup susah!




mama I yang sorang je pakai ramboo kaler kuning tu berbeda dengan yang len kan pakai ramboo kaler biru. see! my mum pon nampak awet muda kan, sebab yang len suma muda muda baru keluar pulapol kan. my mum selalu cakap, anak polis ni tak lari ke mana, dalam satu keluarga mesti sorang jadi polis.takpon mesti kawin ngan polis. haha. I gelak. I gelak suka. suka. cause my boyfiee anak polis jugak. camtu pon boley kan mama. hahaha.


semangat tengok paku paku kat atas baju orang. hoh pak cik tu hensem! sebab dia bnyak paku. hoh mak cik tu cantik sebab dia pon banyak paku jugak. yeh yeh. tapi kan lagi cantik, kalau yana yang pakai baju camtu then bawak satu tongkat, ur tongkat yang berpangkat . bukan tongkat pak cik tua..

hurm cepat cepat lah keluar borang, I tak sabar nak berkhidmat ni, cehh. poyo gila kan.

p/s : bu ape kata u pon mintak polis jugak, ok tak??

1 comment:

Anak Bongsu Cik Shukor && Cik Noni said...

mane la tahu anak yg mama u dukung tu yg akan jadi polis, kan kan :)